6 tips voor als je zwanger wilt worden

Header 6 tips als je zwanger wilt worden

Zwanger worden? Lees deze handige tips

Je hebt het er waarschijnlijk uitgebreid met je partner over gehad en samen hebben jullie besloten de stap te zetten om een kindje te krijgen. Een spannende tijd breekt nu aan, want wanneer zal het raak zijn? Met deze handige tips helpen we jou en je partner door deze periode heen.

Tip 1: Slik foliumzuur

Deze tip heb je vast al eerder gehoord. Foliumzuur is namelijk erg belangrijk voor de vroege ontwikkeling van je ongeboren kindje. Het is daarom goed om al foliumzuur te slikken zodra je probeert zwanger te worden. Als je dan in verwachting bent, heeft je kindje hier direct baat bij.

Tip 2: Zorg goed voor jezelf

Het is natuurlijk altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, maar als je zwanger probeert te worden al helemaal. Als je gezond en gevarieerd eet, vergroot je namelijk de kans dat je in verwachting raakt. Ook is het voor je lichaam beter om niet te roken, geen drugs te gebruiken en geen alcohol te drinken. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden.

Bewegen is ook goed voor je, maar overdrijf dit niet. Als je namelijk overmatig sport heeft dit invloed op je vruchtbaarheid.

Tip 3: Weet wat je vruchtbare dagen zijn

De dagen vlak voor en tijdens je eisprong ben je het vruchtbaarst. Het is daarom goed om te weten welke dagen dit zijn. Een ovulatietest helpt je hierbij. Deze test vertelt je wanneer je vruchtbaarste dagen zijn.

Tip 4: Vrij regelmatig

Laten we er niet omheen draaien, want om zwanger te worden is regelmatig seks hebben zeker belangrijk. De kans om in verwachting te raken is het grootst als je op je vruchtbaarste dagen vrijt. Vergeet hierbij niet om plezier tussen de lakens te hebben. Leg er niet te veel druk op en geniet ook van elkaar. De kans dat je dan zwanger raakt, is zelfs groter.

Extra tip: blijf na het vrijen nog even bij elkaar liggen. Veel vrouwen gaan direct na de seks naar het toilet, maar als je zwanger wilt worden is het beter om nog even tien minuten op je rug te blijven liggen. Leg een kussen onder je billen om je bekken te kantelen en zo de zaadcellen in de goede richting te helpen.

Tip 5: Onderschat de rol van de man niet

De man heeft natuurlijk ook een grote rol bij het ontstaan van een zwangerschap. Het is daarom belangrijk dat je partner ook goed voor zichzelf zorgt. Als hij gezond en gevarieerd eet, niet rookt, geen drugs gebruikt en niet te veel alcohol drinkt, vergroot dit de kans op een zwangerschap.

Sfeerbeeld 6 tips als je zwanger wilt worden

Voor mannen is het daarnaast goed om voor een optimale temperatuur rondom de balzak te zorgen. Laat hem daarom geen te strakke onderbroeken dragen, hele dagen zitten of een te heet bad nemen.

Tip 6: Is het na een jaar nog niet gelukt? Ga dan naar je huisarts

Proberen jullie al een jaar zwanger te worden, maar lukt het niet? Dan is het verstandig om een bezoekje aan je huisarts te brengen. Het kan namelijk dat jij of je partner minder vruchtbaar of onvruchtbaar zijn.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer