Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
 • Schone lever, lekker leven!

Schone lever, lekker leven!

 Alcohol, (te) grote maaltijden, rook en luchtvervuiling, stuk voor stuk een aanslag op de lever. Het goede nieuws is dat het niet gauw te laat is: na aanpassing van je levenstijl en voeding, herstelt je lever zich meestal binnen enkele weken of maanden. Wat maakt de lever precies schoon? Lees hier 10 weetjes over de lever:
 

10 weetjes over de lever:

 1. Je lever weegt ongeveer 1,5 kilo, ligt rechts in je bovenbuik en is een soort chemische fabriek: hij heeft als kerntaak het reinigen van je lichaam.
 2. Je lever maakt je bloed circa 1400 maal per dag schoon.
 3. Je lever bepaalt welke vetten uit een maaltijd worden verbrand voor de levering van energie en welke vetten worden opgeslagen.
 4. Je lever breekt alcohol af en zet dit om in energie en/of vet.
 5. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat circa 40% van alle volwassenen een verhoogd vetgehalte in de lever heeft.
 6. Je lever breekt medicijnen en andere chemicaliën af en zorgt voor zover mogelijk dat deze worden uitgescheiden.
 7. Je lever wisselt signalen uit met o.a. hersenen, maag, milt, blaas en nieren. Zo wordt bijvoorbeeld een onrustige maag of blaas vaak verholpen door aanpassingen in de lever.
 8. Je lever is medeverantwoordelijk voor een gezonde bloeddruk en heeft indirect effect op je gemoedstoestand.
 9. Je lever werkt met je huid samen om het lichaam te ontdoen van chemicaliën die lastig af te breken en/of te toxisch zijn voor je nieren.
 10. Na aanpassing van je levensstijl, herstelt je lever zich meestal binnen enkele weken of maanden, waardoor voelbaar verbeteringen in de gezondheid geconstateerd kunnen worden.