Kruidvat plaatst cookies waardoor de website beter te gebruiken is en waarmee we webstatistieken bijhouden.Lees meer over cookies

Nieuw in Nederland! Pizza gourmetten


Pizza maken met de Pizzarette
Er gaat niets boven een zelfgemaakte pizza. En wat is er nu gezelliger dan gourmetten?

Met de pizza gourmet set maakt iedereen zélf zijn eigen mini-pizza’s, gewoon aan tafel! Midden op tafel staat de speciale Italiaanse pizza-oven met zijn echte terracotta koepel. Daar omheen de pizzabodems en alle ingrediënten.

Ideaal voor de Kerstdagen of met Oud & Nieuw!

De 4-persoons Pizzarette is nu extra voordelig verkrijgbaar
Van 99,- voor 59,-

Zoek gemakkelijk en snel een Kruidvat filiaal bij jou in de buurt.



Of bestel de pizzarette online.




Bekijk de demofilm





Tips en ideeën voor het gebruik
Als je het deeg hebt bereid met behulp van ons deegrecept, de tomatensaus is klaar en de ingrediënten staan op tafel, dan kun je zelf pizza’s gaan bakken op tafel. Je hebt het meeste plezier van je pizzabakoven als je je houdt aan de volgende handleiding. Bij een juist gebruik worden je pizza’s lekkerder en gaat je bakoven ook lekker lang mee.




Het begin
Zet de pizza-oven midden op tafel, met de ingrediënten verspreid eromheen. Sommige basisingrediënten voor pizza’s, zoals tomatensaus en mozzarella, kun je misschien het beste dubbel op tafel zetten. Dan heeft iedereen die altijd onder handbereik. Zet de oven ongeveer tien minuten vóórdat iedereen aan tafel gaat aan. Waarschuw je gasten dat de terracottakoepel erg heet wordt. Nét als bij een echte steenoven.

Aan de slag!
Als iedereen aan tafel zit, kan de pizzapret beginnen. Leg eerste een deegrondje op je spatel en besmeer dit vervolgens met tomatensaus. Laat rondom een randje van een halve centimeter vrij. Zo krijg je een lekker knapperig korstje rondom. Beleg je pizza met ingrediënten naar keuze. Denk om de juiste volgorde! Geraspte kaas altijd als laatste, zodat dat kan smelten en een beetje gratineren onder de gloeiend hete koepel. Schuif de pizza op de spatel door een van de vier openingen in de koepel, en wel diep genoeg om de hele pizza op de bakplaat te krijgen. De spatel kun je er gewoon onder laten zitten. En nu maar afwachten.

Hoe lang moet een pizza bakken?
De baktijd van een minipizza hangt van verschillende factoren af. Het soort deeg, de vulling, hoeveel ‘koude’ pizza’s tegelijk in de oven worden geschoven... Gewoonlijk duurt het bakken ongeveer 7 minuten. Tijdens het wachten kun je al eventueel een nieuwe pizza componeren, op je bord.

Klaar? Smullen maar!
Als je pizza klaar is, kun je hem van je spatel op een bord laten glijden.

Pas op dat je de hete spatel op een veilige plek weglegt. Ofwel op een goed isolerende onderzetter, of eventueel terug in de oven. Al dan niet voorzien van een nieuwe pizza.

Samen genieten
Het leuke van pizza gourmetten is dat je niet alleen jezelf, maar ook je disgenoten kunt verrassen. Deel je pizza met iemand anders, proef elkaars creaties en ontdek nieuwe culinaire hoogstandjes op pizzagebied. Je kunt zelfs pizzawedstrijden organiseren, waarbij iedereen elkaars pizzacreaties met punten waardeert. Degene die aan het eind van de avond de meeste punten heeft, wint de pizzatrofee.

TIP: hou het koel!
Als je wijn serveert, zet de fles dan niet te dicht bij de koepel, of gebruik – speciaal voor witte wijn - een goed geïsoleerde wijnkoeler, anders heb je voor je het weet glühwijn op tafel staan.

Onderhoud
- Voordat je begint met schoonmaken, het toestel eerst volledig laten afkoelen!
- De terracotta koepel is van gebakken klei en dus kwetsbaar. Als de koepel heet is, mag hij niet in contact komen met water of een koude ondergrond. Dan kan hij gaan scheuren.
- Bij normaal gebruik hoef je de koepel niet schoon te maken. Als je hem toch wilt reinigen, dan kun je het beste gewoon warm water en een borstel gebruiken.
- PAS OP! De terracotta koepel mag niet in de vaatwasser!
- De bakplaat en de spatels kun je wel in de vaatwasser doen, of schoonmaken met warm water en een afwasborstel.
- Het apparaat zelf bevat elektrische elementen. Je mag dit nooit in water onderdompelen. Wel kun je het oppervlakte met een vochtige doek afnemen.

Wachtwoord vergeten Hulp nodig?
 
Inloggen is mislukt

Je hebt geen e-mail adres en/of wachtwoord ingevuld.Voer alsnog je e-mail adres en wachtwoord in in het blok INLOG GEGEVENS rechtsboven en klik op LOG IN. Heb je geen inloggegevens, registreer je dan.

Wachtwoord vergeten Hulp nodig?